Новини и статии

Наркотиците

0 209
Share Button

Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства. които нашия динамичен век ще предаде на следващия.
Трудно е да се каже колко души порази наркобумът в България- може би 30 хиляди, а може би и 40 000. Веч има разработен черен пазар, в който за сега фаворити са канабисът и хероинът. През последните години обаче в различни региони на страната започна да се развива производство на опиум и канабис. Не бива, разбира се, да се забравя и фактът, че през България тече пълноводен наркотрафик в посока от изток и юг, на запад и север.
655-402-okolo-30-000-dushi-u-nas-upotrebiavat-narkotici

Отдавна философията, науката и религията разглеждат човешкото тяло като единство на дух и материя. Отдавна търсят връзката между тях, отдавна търсят пътя на щастието в синхрон между двете. Вече знаем, че “връзката” между физическото и умственото битие е нервната система. Макар и последната никога да не е била проумявана напълно, стари са опитите да бъде манипулирана, да бъде управлявана, така че човек да се чувства, поне за малко, напълно щастлив.

В тази борба някои хора са открили лесен метод. Това са наркотиците. Твърде спорно е доколко те укрепват духа и дали са безопасни за тялото в дългосрочен план, ясна е и зависимостта към тях, но те се превръщат в лесен метод да “избягаш” за кратко от света, да се чувстваш щастлив, дори и без причина в един измислен свят. Докато рушиш създаденото в реалния.

 Проблемът с наркотиците не би бил така сложен, ако те не създаваха зависимост. Наистина, не всички видове правят потребителя зависим, други пък бавно работят в тази насока. Това е характерно обаче точно най – силните и опасни вещества.

   

Зависимостта бива два вида – физическа и психическа. За да е налице зависимост, трябва да има осъзнато търсене, желание за наркотика. Именно за това има ли зависимост, тя винаги е психическа. Наркотикът заема място в желанията на наркомана, стремежът става неконтролируем, дори “заразеният” е склонен да пречупи всякакви бариери и да направи много компромиси, които иначе не би направил, за да се сдобие с обекта на желанието си. Тази зависимост е със сложен механизъм, трудно податлива на лечение. 49831ed3b7f75efa64f8b18a761b6e4bВероятно има връзка с еуфорията и щастието, които наркотикът предизвиква и индивидуалният начин, по който всеки приемащ преживява това състояние.

Водят ли до зависимост?
Отговорът е ДА!

Наркотиците водят до голяма зависимост, като някои хора дори не могат да живеят без тях.
Дозата, която един човек ще вземе днес, ще започва да става все по – голяма с всеки изминал ден докато в крайна сметка, някой не прекали.Статистиката показва, че всеки един започнал да се дрогира намалява шансовете си за живот с 18 процента, което е много!

 Започнете ли не можете да спрете, за това по – добре не го правете!

 

Share Button
  • Редакторски рейтинг
  • Рейтинг
  • Общо рейтинг
  • Рейтинг от потребителите
  • Рейтинг
  • Общо рейтинг

За автора / 

GGproductions

Други подобни статии

Остави коментар

Вашият емайл няма да е видим. Задължителните полета са маркирани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

RSS Новини

септември 2023
П В С Ч П С Н
« юли    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

RSS НОВИНИ: