Новини и статии

Дали влияят технологиите на децата ни?!

0 164
Share Button

url21Основния въпрос, според авторите, е не дали технологиите вредят, а как и по какъв начин могат да променят нашия мозък, така че тези промени да останат за дълго време и също така в каква посока – към добро или лошо.

Някои изводи от изследването са, че конзолите за игра пречат за развиването на навиците за четене и писане при децата. Отклонения при писане се наблюдават при повече от половината деца и като основна причина за възникването им се посочват именно видеоигрите.

Екшън видеоигрите пък могат да развиват чудесни умения за бързи и своевременни реакции, а и спомагат за развиване на управленчески навици. Спомагат за контрола на вниманието, помагат на играчите да се учат да избират между различни алтернативни варианти, подобряват краткотрайната зрителна памет и спомагат да бързото превключване на вниманието.

   

Според  проучване на учени от различни страни се доказа за пореден път изключително голямото влияние на технологиите в човешкия свят и лошото му въздействие върху детската психика. Учените изследвали деца отразлични социални слоеве, които имат различни материални възможности и достъп изобщо до технологичния свят. Разбира се, резултатите са доста противоположни и при двата случая.

изтеглен файлОказва се, че именно децата, които имат24-часов до интернет и всякакви технологични устройства имат значително забавено социално, културно развитие, което неминуемо се отразява върху отделния индивид в по-напреднала възраст.

Както става ясно от резултатите, които показват изследванията, много от образователните игри, използвани от образователните институции не оказват положително влияние върху децата и не постигат очакваните резултати. А съвсем малко от дидактичните игри оказват влияние върху областите свързани с математическото образование!

Share Button
  • Редакторски рейтинг
  • Рейтинг
  • Общо рейтинг
  • Рейтинг от потребителите
  • Рейтинг
  • Общо рейтинг

За автора / 

GGproductions

Остави коментар

Вашият емайл няма да е видим. Задължителните полета са маркирани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

RSS Новини

ноември 2023
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

RSS НОВИНИ: